Фото: СРНА

Одборници скупштине општине Соколац данас нису подржали извјештај о раду комуналног предузећа „Соколац“ за прошлу и план рада за ову годину, што начелник Милован Бјелица сматра политичким потезом и припремом за изборну кампању 2024.

Бјелица је навео да није било примједби на рад комуналног предузећа, као и да је сезона гријања доведена до краја, иако је у одређеним интервалима било проблема код обезбјеђења основне сировине за Топлану.

Он је подсјетио да општина сваке године помогне ово Комунално предузеће, које има потешкоће у пословању, са грантом од 150.000 КМ до 200.000 КМ.

Одборници нису подржали ни овогодишњи план рада Туристичке организације, а Бјелица је навео да овај документ није прихваћен због предстојеће реорганизације јер би умјесто општинске туристичке организације требало да буде формиран Инфо-пулт.

Он је истакао да би општина Соколац, у том случају, требало да пребацује средства за трошкове туристичке организације и раднике због чега се код руководства општине ствара несигуност да ли ће нова организација бити у интересу општине Соколац,

„Доста је урађено на изградњи Планинарског дома `Црвене стијене`, `Виа ферате` на Романији, као и код подршке Кајакашком и Јахачком клубу и свим осталим садржајима које желимо да укомпонујемо у један производ“, навео је Бјелица.

Шеф клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић рекао је новинарима да извјештај о раду комуналног предузећа није усвојен јер није било планирања и рјешавања проблема који су ове године били евидентни, посебно код испоруке топлотне енергије.

За програм рада Туристичке организације каже да није прошао јер, према договору начелника шест градских општина, Туристичка организација треба да функционише на нивоу града Источно Сарајево, уз дјеловање општинских туристичких инфо-пунктова, што до сада није урађено.

Пред оборницима су се нашле и информације о раду Основног суда, подручје јединице Пореске управе и Полицијске станице, као и извјештаји о раду установа и јавних предузећа.

Сједница Скупштине општине наставља рад сутра од 10.00 часова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име