Саобраћај се јутрос у Републици Српској и ФБиХ одвија отежано јер се на појединим дионицама вода излила на коловоз, посебно на подручју Новог Града, као и због клизишта и одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Воде на коловозу има на магистралном путу Приједор-Нови град у мјестима Буљук и Петковац, а саобраћај је обустављев на регионалном путу Благај-Јапра на подручју општине Нови Град,

Активирано је неколико клизишта и већих одрона, на дионицама Бањалука-Кнежево-Угар, Зворник-Власеница у мјесту Кушлат и на магистралном путу Костајница-Козарска Дубица, гдје се саобраћај одвија једном траком.

У ФБиХ је због већег клизишта тренутно је обустављен саобраћај на магистралном путу Босанска Крупа-Босанска Отока, у мјесту Стегарићи, а воде на коловозу има на путном правцу Босанска Крупа-Сански Мост.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, долазиће до поврмене обуставе саобраћаја од 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље-Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице-Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Глиња саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, као и на дионици магистралног пута Стари Мајдан-Бањалука-Рударска.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта „Горњи Божинци“ и на магистралном путу Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевица. Због тога ће долазити до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Витовље-Кнежево-Бањалука-Приједор-гранични прелаз Градина и Каруше-ауто-пут-Градишка-гранични прелаз Градишка.

У ФБиХ се због редовног сервисирања тунела „Граб“, „25. новембар“ и „Вис“ за саобраћај се затвара дионица ауто-пута у смјеру Тарчин-Лепеница.

Због извођења санационих радова на мосту „Горица“, на ауто-путу Зеница-Сарајево, за саобраћај је затворена десна цијев тунела „1. март“, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Саобраћај се због радова спорије одвија на магистралном путу Чевљановићи-Нишићи, док је затворен мост на улазу у Немилу, па возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

АМС апелује да се возе максимално опрезно, држи одстојање између возила и да возачи избјегавају ризична претицања.