Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по претежно сувим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У ФБиХ је на појединим дионицама уз ријеке Врбас, Уну, Босну и Дрину видљивост смањена због магле.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице до 3. јуна биће повремених обустава саобраћаја између 11.00 и 15.00 часова, два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због санације клизишта.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина-Брчко и регионалним путевима Лопаре-Челић и Стари Угљевик-Главичице, рејон Глиња, због радова се саобраћа једном траком.

Због санације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај је обустављен на локалним путевима у мјесту Горњи Подградци због оштећења моста преко ријеке Буковице, као и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, те преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

До 14. јула, због деминирања терена на регионалном путу Подновље-Поље, код деминерског градилишта „МСП Горњи Божинци“ биће привремених обустава саобраћаја сваким радним даном од 8.00 до 15.00 часова, и то 30 минута обуставе и 10 минута прошуштања.

На путном правцу Лепница-Брчко-Бијељина-Зворник /Алумина/ до сутра ће се кретати превоз вангабаритног терета.

У Бањалуци ће због дјечијег спортског каравана „Касперијада“ бити обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Алеја Светог Саве до Улице Марије Бурсаћ, данас од 7.00 до 15.00 часова.

Због редовног сервисирања тунела Иван на дионици ауто-пута Брадина-Тарчин од 8.00 часова саобраћај ће бити обустављен.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.