На Сокоцу је јуче одржан Куп БиХ за цицибане, у организацији Атлетског клуба „Власеница“, на коме се окупило 270 учесника из 24 клуба.

Свеукупни побједник на Купу БиХ за цицибане је сарајевски Атлетски клуб „Сарајево“, други је „Академац“ из Бијељине, а трећи Школа атлетике из Мостара.

Златну медаљу у скоку удаљ у мушкој конкуренцији освојио је Афан Косо из Школе атлетике из Мостара, а код дјевојчица Ана Краљевић из требињског „Леотара“.

У бацању кугле прва мјеста у женској и мушкој конкуренцији припала су Фочацима, Јовани Малиш и Стефану Кунарац, члановима клуба „Сутјеска“.

У скоку увис златну медаљу међу дјевојчицама понијела је Уна Миш из требињског „Леотара“, а код дјечака Андреј Јакешевић из клуба „Водопад“ из Јајца.

Сегор Беговић из „Новог Града“ из Сарајева побједник је у вортексу у мушкој, а Јосипа Марић из „Бротња“ из Читлука у женској конкуренцији.

Златна медаља у трци на 600 метара додијељена је Семини Мујановић из клуба „Бановићи“ у женској и Зорану Благојевићу из бијељинског „Академца“ у мушкој конкуренцији.

На стази од 200 метара у трци дјечака први је на циљ стигао Павле Савић из бијељинског „Академца“, а код дјевојчица Наталија Миљатовић из клуба „Бањалука“.

Никола Убовић из клуба „Сарајево“ освојио је златну медаљу у трци на 60 метара у мушкој, а Анђела Раденковић из бијељинског „Академца“ у женској конкуренцији.

За клуб соколачког „Гласинца“ сребрну медаљу у бацању вортекса освојио је Василије Елез и његова клупска колегиница Катарина Јововић такође сребну медаљу у истој дисциплини.

Предсједник Атлетског клуба „Власеница“ Срето Крстић рекао је организатор овог купа задовољан условима које су такмичари јуче имали на стадиону „Бара“ на Сокоцу, те захвалио соколачком Атлестком клубу „Гласинац“ за помоћ при одржавању овог првенства, док се не заврше потребни радови на стадиону у Власеници.

Према његовим ријечима, такмичење најмлађих атлетичара из БиХ обиљежило је добро дружење дјеце, велика борба за медаље и вријеме без кише.

„Нама је посебно драго што смо од Атлетског савеза добили могућност да будемо организатори такмичења, иако смо најмлађа екипа, да покажемо да и ми млади можемо да будемо велики ослонац у свему“, нагласио је Крстић.

На Купу БиХ за цицибане, пехари су уручени за три најбоље екипе, а појединцима по дисциплинама медаље и дипломе.

Генерални покровитељ овог атлетског такмичења је општина Власеница и начелник општине Мирослав Краљевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име