Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз мјестимичну маглу по котлинама и повећану опасност од одрона у усјецима.

Возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују опрезнију вожњу, прилагођену тренутним условим и стању на путевима.

Због прославе крсне славе општине Костајница, саобраћај се обуставља на дионици магистралног пута Нови Град – Костајница два, Светосавском и Улицом Ранка Шипке, односно до споја Улице „2. маја“, данас од 12.00 сутра до 4.00 часа.

На дионици магистралног пута Рогољи – Бараћи у току су радови, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављена, а возила су преусмјерена алтернативним правцима Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

На магистралном путу Брчко – Бијељина саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде.

Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње, те на на дионици магистралног пута Шарговац – Бањалука због санације пасареле.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево – Фоча, дионица Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице, долази до повремене обуставе саобраћаја од 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље – Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице – Нови Град гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини – Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор – Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, као и на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука – Рударска.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље – Поље, код деминерског градилишта „Горњи Божинци“ због чега ће сваким радним даном долазити до привремене обуставе саобраћаја.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Лепеница – Брчко – Бијељина – Зворник, Станић Ријека – Дервента – гранични прелаз Брод и Леденице – Црквина – гранични прелаз Шамац.

У ФБиХ је због радова на мосту „Горица“, на ауто-путу Зеница – Сарајево, за саобраћај затворена десна цијев тунела „1. март“, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови се изводе и на мосту улазу у Немилу, гдје је саобраћај обустављен, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име