Љето је и званично овдје и ако сте размишљали да промијените своју рутину вјежбања, сада је одлично вријеме да то урадите. У случају да вам је вјежбање у теретани досадило можете да промијените окружење.

„Ако већину времена проводите у затвореном простору, тренинг напољу може да вам прија. Вјежбање на отвореном ц́е повец́ати ниво витамина Д. Међутим, вјежбање на отвореном може захтијевати мало планирања и припреме“, савјетује тренер Хејди Сомерс за Real Simple.

Ево шта треба да узмете у обзир када вјежбате напољу, према тренерима.

Постоје бројне вјежбе које можете да радите на отвореном, али ако сте нови у томе, ходање је најбоља идеја за почетак.

Јога

Јога је још једна добра фитнес активност на отвореном. Извођење јоге напољу има толико предности. Можете се потпуно препустити, уживати у природи и створити позитивну енергију.

Избјегавајте дехидрацију

Кључно је спријечити дехидрацију док вјежбате напољу. Увијек треба да имате воду у боци за вишекратну употребу која је отпорна на топлоту како се вода не би загријала. Обавезно додајте електролите у екстра топлим данима.

Спријечите прегријавање

Провјерите временске прилике и покушајте да избјегнете вјежбање када су температуре највише. Одлучите се за рано јутро или касно увече.

Нанесите крему за сунчање

Неопходно је да носите крему за сунчање прије тренинга. Изаберите крему за сунчање која је отпорна и на воду и на зној.

Обућа је важна

Иако постоје неке вјежбе на отвореном које можете да радите боси, као што су јога и пилатес, морате пажљиво да водите рачуна о својој обуц́и за друге активности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име