Премијер Еди Рама саопштио је да је Албанија прекинула све односе са Србијом.

Он је навео да је ће таква одлука остати на снази до пуштања на слободу тројице припадника полиције самопроглашеног Косова које су, како је рекао, киднаповале српске власти, јер према његовим ријечима, без њиховог ослобађања не може бити напретка у косовско-српском дијалогу.

„Србија не деесклира ситуацију на сјеверу Косова, која се сваким даном деградира“, казао је Рама.

Према његовим ријечима, без ослобађања тројице косовских полицајаца, неће бити других односа са Србијом, нити се са Србијом може разговарати о другим питањима.

Албански премијер је истакао да је држање тројице косовских полицајаца у затвору од стране државе Србије неприхватљиво и неоправдано.

„Све док се тројица косовских полицајаца држе у затвору у Србији, не постоји могућност напретка у дијалогу или конкретне деескалације без њиховог повратка кући.

У односима Албаније и Србије не може бити ни нормалности све док Србија не пусти на слободу три полицајца који нису починили никакав злочин. Држати их данима у затвору је неоправдано и неприхватљиво“, казао је Рама, а преносе приштински медији.

Оцијенио је да су покушај да се прикрије ова државна девијација због држања три страна полицајца у затвору друге државе без икаквих права као и дизање гласа због хапшења на сјеверу појединих лица српске мањине од стране полицијских снага Косова „веома узнемирујући“.

Рама је такође рекао да је упутио ново писмо предсједнику Француске Емануелу Макрону и њемачком канцелару Олафу Шолцу да се лично и конкретно ангажују на превазилажењу ситуације на сјеверу Косова и наставку спровођења споразума из Брисела и анекса из Охрида, преноси „б92“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име