За 46 дјеце и њихова четири наставника који су допутовали на Соколац из Партеша и Пасјана са Косова и Метохије данас је организован излет у Кнежину са спортским садржајима, гдје су посјетила Манастир Пресвете Богородице, изјавио је Срни начелник Сокоца Милован Бјелица.

Бјелица је рекао да су дјеца, која су синоћ допутовала, данас била гости и Удружења спортских риболоваца „Биоштица“, који су их на истоименој ријеци учили вјештини и уживању у спортском риболову.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Он је подсјетио да ће дјеца узраста 10 до 15 година боравити у породицама својих вршњака до недјеље, 2. јула, у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Дјеца са Косова и Метохије током боравка на Сокоцу присуствоваће и пријему код начелника општине, литургији у Цркви Светог пророка Илије, историјском часу на „Малом Зејтинлику“, низу спортских и културних активности, а посјетиће и Манастир Романијска Соколица и Планинарски дом „Црвене стијене“ на Равној Романији.

Сокочанка Сњежана Јоловић ће наредних дана у својој кући настојати да уљепша дане гостима – Урошу, Филипу и Новаку са Косова и Метохије, изражавајући наду да ће њени синови Андреј и Матеј кроз игру и дружење стећи пријатеље.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Јоловићева је истакла да добри људи могу угостити малишане са Косова и Метохије и пружити им оно чиме сви располажу – пажњу, мир и пријатан дан у игри, дружењу, слободи кретања.

У Етно-селу „Станишићи“ код Бијељине у суботу, 24. јуна, дочекана је група од око 550 дјеце са Косова и Метохије која ће боравити у Српској у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“.

Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

У оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ од 2012. године у 37 локалних заједница у Српској боравило је више од 6.000 српске дјеце у пратњи око 550 просвјетних радника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име