Начелник општине Соколац и предсједник ОО СДС Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да бити на америчкој листи санкција показује јасно да је на правој страни историје онај ко је на тој листи, те нагласио да Америци смета што директор Безбедносно-информативне агенције /БИА/ Србије Александар Вулин отворено говори и ради у интересу Срба и српства.

„Према америчком министарству, Вулин је умијешан у међународни организовани криминал, илегалне послове дрогом и злоупотребу јавних положаја`. У ствари, смета им што заговара идеју `српског свијета` или уједињење свих Срба. Смета им што јавно подржава Русију. А трговина дрогом, па ко то боље ради од Американаца и њихових агенција?, истакао је Бјелица, коментаришући то што је Министарство финансија Сједињених Америчких Држава ставило Вулина на листу санкција.

Он је указао да су америчке санкције услиједиле нешто више од два мјесеца након што је Европски парламент „изразио забринутост“ због именовања Вулина на чело Безбедносно-информативне агенције, а Брисел је упозорио на његову антиевропску и прокремљску реторику“.

„Шта нам ово све говори? Можда сада можемо очекивати суспендовање Олимпијског комитета Србије, забрану српске заставе на спортским такмичењима, забрану учествовања на првенствима српским екипама. Звучи познато зар не? Дешавало се ово већ“, рекао је Бјелица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име