Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвја без застоја, а из Ауто-мото савеза Српске возачима савјетују максимално опрезну вожњу и да дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима због високе дневне температуре.

На дионицама магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и Хан Пијесак два-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Рача-Вршани због возила која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

У току су радови на санацији пасареле на магистралном путу Шарговац-Бањалука један због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја, а измјена има и на ауто-путу Градишка-Бањалука због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани.

Због санације дионице магистралног пута Козарска Дубица-Приједор, Улица Краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а измјењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Ламовита-Ивањска.

Потпуно је обустављен саобраћај на дијелу регионалног пут Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Због активног клизишта на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову саобраћај се одвија успорено, а у току је санација клизишта на дијелу магистралног пута Добро Поље-Миљевина.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току су радови на реконструкцији пута, као и на дијелу магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен због бројних одрона и опасности од клизишта.

Због опасности од појаве клизишта на дијелу регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

У ФБиХ због радова на дионици Бихаћ-Каменица саобраћај се обуставља од 7.00 до 17.00 часова, а алтернативни правац је Бихаћ-Вркашић-Каменица-Изачић.

Због извођења санационих радова на мосту Горица, на ауто-путу А-1, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела „1. март“ на дионици Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

Због радова на мосту на Илиџи на путу Ступ-Блажуј саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћај одвија преко моста, једном траком.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

За вечерас је планирано редовно одржавање тунела Караула на путу Маглај- Жепче због чега ће се од 23.00 до 5.00 часова ујутро кроз тунел саобраћај одвијати успорено, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име