Фидемајстор Предраг Батинић, члан соколачког Шаховског клуба „Гласинац“, побједник је 40. Меморијалног шаховског турнира „Ратомир Рато Бркић“, који је одржан 13.августа у Рогатици.

На турниру је учестовало 27 шахиста са Сокоца, Пала, из Чајнича, Источног Новог Сарајева, Истичне Илиџе и Рогатице.

Друго мјесто припало је Драгославу Ивановићу, треће Влајку Станишићу, четврто Николи Јањићу, а пето Мирославу Ивановићу.

Секретар рогатичког Шаховског клуба „Горски-Термаг“ Момир Ашоња рекао је Срни да је турнир организован поводом Преображења Господњег – Дана и крсне славе општине Рогатица.

„Ово је турнир пријатељства, дружења, задовољства и шаха“, рекао је Ашоња.

Он је нагласио да је турнир посвећен Ратомиру Рату Бркићу најбољем рогатичком шахисти свога времена, који је настрадао у саобраћајној несрећи осамдесетих година прошлог вијека.

Ашоња је додао да се турнир играо по швајцарском систему, у девет кола са темпом игре 10 минута по играчу.

Организатор турнира је Шаховски клуб „Горски“ из Рогатице, а покровитељ општина Рогатица.

Ашоња, који је и предсједник Шаховског клуба „Хендикеп“ из Источног Новог Сарајева, подсјетио је да сутра чланови рогатичког „Горског“ наступају на Првој лиги Републике Српске за 2023. годину у Бијељини, гдје ће бранти титулу вицешампиона Српске, освојену прошле године.

Шаховски савез Републике Српске од сутра до 19. августа организује Прву шаховску лигу Републике Српске за сениоре, жене и омладинце у Дворовима код Бијељине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име