© Соколац-срце Романије

Фиде мајстор Владимир Билић из Вишеграда побједник је традиционалног Сретењског турнира у шаху на Сокоцу, на коме је учестовало 25 шахиста из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Начелник општине Милован Бјелица уручио је Билићу пехар, диплому и новчану награду, а потом дипломе и новчане награде седморици најуспјешнијих на овом турниру – Мирославу Мршевићу, Предрагу Плакаловићу, Фиде мајстору Предрагу Батинићу, Горану Мумовићу, Срђану Злобецу и Зорану Лубури.

© Соколац-срце Романије

Билић је за Срну рекао да је већ три пута био побједник овог турнира и да је задовољан данашњом игром и пласманом, као и организацијом турнира, те изразио посебно задовољство да учествује на Сретењском турниру, јер су његови коријени са Сокоца.

Најстарији учесник овог турнира је деведесетпетогодишњи Милош Лазаревић са Пала, који је заузео 16. позицију, истакао је да шах игра од малих ногу и да му је жао што данас млади веома ријетко играју шах и не долазе на такмичење.

„Млади треба да се окану кафића, мобилних телефона и којекаквих беспослица, већ да се прихвате шаха, игре кроз коју се развија мозак, меморија и концентрација“, рекао је Срни Лазаревић, који и данас вози ауто, јер га здравље за сада добро служи.

© Соколац-срце Романије

Предсједник соколачког Шаховског клуба „Гласинац“ Предраг Батинић нагласио је да је ово јубиларни 20. Сретењски турнир у шаху, који се организује поводом Сретења – дана и крсне славе овог клуба.

Према његовим ријечима, играо се швајцарски систем, у девет кола убрзаног шаха, у коме партије трају десет минута.

Двадесети шаховски турнир „Сретење 2024“ организовао је соколачки Шаховски клуб „Гласинац“ уз подршку општине Соколац, Шумског газдинства „Романија“ и компаније „Оногошт“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име