Борци из Српске, да би остварили јединствени борачки додатак, потребно је да у сједиште општине или града донесу само копију личне карте и копију текућег рачуна.

То је за „Независне новине“ испричао један од запослених, који ради на овим пословима.

– Да би поднијели захтјев за борачки додатак, потребно је да донесу копију личне карте, али и копију текућег рачуна ако желе да им додатак иде на текући рачун. Све остало постоји у спису и нема потребе да ишта више копирају – рекао је саговорник „Независних новина“.

Међутим, звали смо још неколико локалних заједница у Српској, те се распитивали о томе шта треба да борци донесу од докумената, али нам је речено да процес подношења захтјева још није почео (иако су из Владе Српске најавили да почиње данас).

– Тренутно још не знамо ни ми, још ништа службено нисмо добили. Само смо чули као и сви остали, из медија, да ће то право бити признато и да ће се захтјеви подносити. Можда да назовете за десетак дана – речено нам је у једној општини, а у другој локалној заједници су нам рекли да „назовемо за три-четири дана“

Из надлежног одјељења у Градској управи Добој рекли су нам да се захтјеви већ данас могу предати.

– Захтјеви се предају у Матичном уреду, а потребно је да борци донесу личну карту, односно копију и постоји захтјев који се узме на шалтеру и то је то. Захтјеви се запримају, али нам још званичне инструкције нису стигле – речено је за „Независне“ новине у добојској Градској управи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име