У организацији Центра за културу, Мратон тима и Спортског савеза града Пожаревац, минуле суботе у Костолцу је одржан седми Костолачки полумаратон под називом „Трка легионара“, који је окупио близу двије стотине атлетичара из земаља са простора екс Југославије. Покровитељи ове атлетске манифестације били су град Пожаревац и општина Костолац, која слови за један од центара рударско-енергетског комплекса Србије.

Поред трка у којима су учествовала дјеца, активни атлетичари, ветерани и заљубљеници у „краљицу спортова“ наступили су у тркама на пет и десет километара и у полумаратону, на стази дугој 21 километар.

Такмичари су кренули испред зграде општине Костолац, а циљ се налазио на локалитету Римског града Виминацијум и Легијског логора.

У генералном пласману полумаратонаца први је био Кристијан Стошић из Врања. Друго мјесто заузео је Ненад Живковић , а треће Миливоје Јововић. У конкуренцији жена побиједила је Ивана Живковић. Друга кроз циљ прошла је Вања Ковачевић, а трећа Слађана Дечермић.

Соколачку опшину на овој традиционалној атлетској приредби представљао је маратонац Перо Мијатовић, коме је ово била јубиларна – четрдесета полумаратонска трка. Мијатовић је заузео педесето мјесто, што је, с бзиром на конкуренцију и временске услове, велики успјех.

Соколачки ветеран жели да захвали својим пријатељима Небојши Пући и Алекснадру Јоцићу, учесницима у организацији Костолачког полумаратона, који су му обезбиједили превоз из Београда до Костолца, у оба правца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име