На другој судској продаји, Борис Станишић, власник Етно-села “Станишић”, купио је 22.марта 2017.године фудбалски стадион у Угљевику, власништво Фудбалског клуба “Рудар”, за 803.000 конвертибилних марака.

Бијељински Основни суд расписао је тада лицитацију за продају Градског стадиона у Угљевику, у власништву Фудбалског клуба “Рудар”, након што је један од бројних повјерилаца некадашњег премијерлигаша издејствовао принудну наплату својих потраживања!

Процјењена тржишна вриједност стадиона је око 2,4 милиона марака, а пошто на првој судској продаји није било заинтересованих купаца, продат је за 1/3 тржишне вриједности.

Дуг Фудбалског клуба “Рудар” према Пореској управи износи је око 800.000 марака, а за електричну енергију око 200.000 марака.

Стадион је отворен 2000. године и био је први стадион у Босни и Херцеговини који је добио лиценцу УЕФА-е.

Фудбалски клуб “Рудар” након тога је отишао у стечај, формиран је нови клуб под називом ФК „Рудар 1925“, али се некадашњи првак Републике Српске и вишеструки освајач Купа никада није вратио на старе стазе успјеха. Тренутно се налази на зачељу друголигашке табеле са веома малим изгледима да дочека крај првенства.

Фото: Драган Р.

Да ли се сличним закулисним радњама већ неколико мјесеци покушава „отети“ и соколачки стадион „Бара“остаје да се види.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име