Оно о чему се говори већ годинама, чини се како би ускоро могло постати стварност те би за најпопуларније друштвене мреже за који мјесец дана могли плаћати мјесечну претплату, пише Ројтерс.

Према Ројтерсу, Мета би мјесечно наплаћивала 10 еура за верзију Фејсбука или Инстаграма на рачуналима те додатних 6 евра за додатни повезани рачун. На мобилним уређајима та би претплата била још већа и износила би 13 евра мјесечно јер би Мета морала плаћати провизију за Еплову и Гуглову трговину апликацијама.

За цијену те претплате корисници би добили приступ верзијама Фејсбука и Инстаграма на којима не би било огласа. Из Мете су наводно европске регулаторе обавијестили како се надају да ће опцију мјесечне претплате европским корисницима представити током сљедећих мјесеци, но још ништа није сигурно.

О увођењу претплате не размишљају само у Фејсбуку и Инстаграму, већ на сличан начин размишљају и у ТикТоку који је, чини се, већ почео с тестирањем претплате. На страници Android Authority тако кажу како су се дијелу корисника почеле приказивати обавијести о претплати и та се опција тренутно тестира само у САД-у. Цијена ТикТока, према тим информацијама, ће бити приступачнија у односу на Метине платформе те ће претплата износити 4,99 долара мјесечно.

Ако су ове информације тачне, претплата за те три мреже износила би више од 20 евра мјесечно, чак и око 25 евра за претплату на мобилним уређајима, но она не би била обавезна нити за једну платформу.

Онима који не желе плаћати претплату и даље ће бити доступна стандардна бесплатна верзија унутар које ће им се приказивати огласи који су персонализирани на темељу њихове активности на тој мрежи.

Неке су платформе попут Маскова X-а већ увеле претплатничке моделе, при чему на њима нагласак није на приказивању огласа, већ на доступности неких опција какве нису доступне корисницима бесплатне верзије, а Маск је чак споменуо и могућност обавезне претплате за све кориснике.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име