На допис Општине Соколац у којем се траже информације о наводима о премјештању Царинске испоставе из Сокоца Управа за индиректно опорезивање је својим одговором отклонила сумње и јасно потврдила да у Сокоцу остаје царина, што је потврђено и новим Правилником УИО.

У допису који је Начелник општине Соколац примио од Управе за индиректно опорезивање јасно се каже:

“Извршавање послова из оквира надлежности УИО и пружање подршке функционисању јединствене економске територије у БиХ, омoгућено је успостављањем организационе структуре УИО на економским принципима, која је сада уређена новим Правилником о унутрашњој организацији у Управи за индиректно опорезивање донијетим у мјесецу јуну 2023. године. Тим правилником. Царинска испостава Соколац је и даље предвиђена као организациона јединица У ИО.”

Начелник општине Соколац Милован Бјелица задовољан је одговором, али и тиме што је Царинска испостава и даље предвиђена у Сокоцу.

“Хвала УИО и директору Зорану Тегелтији на одговору и појашњењима по овом питању од великог значаја за Соколац и будућу Слободну пословну зону Соколац.” рекао је Бјелица.

Соколац планира да простор “Нове Романије” уз земљиште у власништву општине претвори у “Слободну зону Соколац” за коју је у току израда елабората оправданости.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име