Фото: Тањуг

Предсједник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић убијеђен је да ће СПС и Српска напредна странка (СНС) чинити власт и послије предстојећих избора.

Он је нагласио да његова странка не размишља да крене у супротном смјеру, док идеју да опозиција преузме водећу улогу види као научну фантастику.

Дачић је у интервјуу за ФоНет истакао да очекује изборне резултате попут оних које његова странка остварује већ 10 година, а то је резултат изнад 10 одсто, уз напомену је циљ СПС да заједно са СНС освоје парламентарну и одборничку већину.

На питање шта ће се десити ако у Београду социјалисти буду кључни за формирање власти, он је подсетио да се то догодило и прошле године, када је СНС имао 48, а СПС осам мандата, али да ту чињеницу нису злоупотребљавали, као ни на републичком нивоу.

„То није позиција која би за нас била искушење да ли бисмо промијенили политичку страну. Вучић и ја смо више пута правили договоре, не из материјалног интереса или математике, већ смо говорили о заједничкој посвећености циљевима“, објаснио је Дачић и додао да СПС не размишља да крене у супротном смјеру од те сарадње.

„Мислим да је свака друга прогноза која се тиче парламентарних избора научна фантастика. Ја не видим практично могућност да на парламентарном плану дође до тога да СНС и СПС немају већину“, рекао је, између осталог, Дачић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име