Представници Републике Српске у заједничким институцијама никада неће одустати од интереса Српске нити ће напустити било који њен став, поручио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

– Наравно то некада љути колеге које долазе из другог дијела БиХ. Ми немамо амбицију да њих задовољавамо и да будемо њима допадљиви, наша амбиција је да бранимо интересе Републике Српске и наша се улога своди на одбрану интереса Српске у институцијама БиХ – рекао је Кошарац.

Кошарац, који је и министар спољне трговине и економских односа, нагласио је да Република Српска има уставни капацитет и да је свој суверетнитет унијела у дејтонску БиХ.

– Република Српска врло јасно промовише политику сарадње, договарања, дијалога, политику демократских рјешења у складу са Уставом и врло храбро на уставан начин дефинише и своје политике, како у Српској тако и на нивоу БиХ, апострофирајући јасан став да треба, мора и биће видљива у свим процесима који се воде на том нивоу – рекао је Кошарац.

Он је оцијенио да политичко руководство и институције Српске дијеле његово мишљење да је сарадња са представницима Републике Српске, која се одвија на свакодневном нивоу, добра.

Према његовим ријечима, пред сједнице Савјета министара одржава се координација на нивоу министара и замјеника министара, а редовне су координације и са српским чланом Предсједништва БиХ, предсједником Републике Српске и предсједником Владе Српске.

– Наша политика у Сарајеву је политика Републике Српске – закзакључио је Кошарац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име