Фото: СРНА

Патријарх српски Порфирије служио је у манастиру Пећка патријаршија божићну литургију и поручио да се Христос усели у срца свих нас.

Патријарх Порфирије је у бесједи окупљеним вјерницима поручио да Христос који се у пећини родио претвори срца свих нас у своју пећину и да се усели у наша срца и наше душе.

– Да се усели у наша срца и наше душе, најприје овдје у ову свету породицу, а онда и у све нас сабране овдје, а онда и у сву нашу браћу и сестре који живе на Косову и Метохији, али и да срца свих људи свијета постану пећина Христова, да љубав његова, гријући срца свих нас, читавог свијета, постану основ царства небеског – рекао је Порфирије.

Патријарх је божићну литургију служио уз саслужење архимандрита Данила, јеромонаха Никона и ђакона Драгана Радића и Радомира Врућинића, а присуствовали су вјерници из свих крајева Косова и Метохије.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Милена Парлић, која је присуствовала литургији, честитала је Божић свим вјерницима, у име Владе Србије и директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Додала је да је Петковићу, нажалост, онемогућено од стране привремених институција самоуправе у Приштини да на Божић буде у Пећкој патријаршији, са својим народом, и истакла да ниједан административни прелаз никада неће моћи да одвоји не само Петковића, већ ни све представнике Владе Србије од свог народа.

– Ми смо данас мислима једни са другима духовно повезани и дјелима, овде са својим народом и са својом црквом. Ниједан пламен мржње не може угасити пламен љубави и пламен вјере – истакла је Парлић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име