Након што је Милорад Додик најавио независну Републику Српску, догодила се поплава објава на друштвеним мрежама и онлајн видео платформама у којима се велича такозвана „Велика Србија‘, „Српски свет“, четништво, Радован Караџић, Ратко Младић, злочини, пише Слободна Далмација.

Ипак, заборављају да је једино извесно да Запад здушно ради на томе да настане велика Албанија, која претендује на територије Косова и Метохије и делова централне Србије, Грчке, Црне Горе и Северне Македоније. За сусједе озбиљне пријетње, као и отимање дела територије Србије нису проблем, све док се шири пропаганда о „великој“ Србији која „пријети да угрози мир“ у региону.

„Устани чича Дражо…“, пјевају и позивају на оснивање „Велике Србије“, цитирају Додика.

Хрватски медији цитирају изјаву Милорада Додика дату Франц Пресу да су “Срби у Босни и Херцеговини ментално интегрисани са Србијом” и да би подржали евентуалну независност Републике.

– Ми не желимо остати овдје – рекао је Додик у разговору за француску агенцију.

Франц Прес пише како Додик пријети независношћу РС од ступања на власт 2006. године. Он је сигуран да то желе и тамошњи становници, али сјећања на рат спрјечавају да се на то одваже.

Хрватски медији данас пишу како је завладало невиђено лудило на друштвеним мрежама и како се опет буде неке давно закопане страсти и идеологије, позива се на нове ратове…

Пријетње „отцјепљењем“, реторика против средишње државе и блискост с руским предсједником Владимиром Путином учинили су Додика непожељним у западним пријестоницама, пише Дневни Аваз. Предсједник РС је под америчким и британским санкцијама, не либи се редовно вријеђати америчког амбасадора те исказује „понос“ што се редовито виђа с „великим лидером“ Путином, пише Франц Прес.

Наравно, отцјепљење и сепаратизам косовских Албанаца није ни у крајњем случају лоша за сусједе и Европу, него „легитимни“ чин и узвишен „европски пут“. То су показали признавањем државности терористичкој творевини.

За Запад и регион Србија и Српска су реметилачки фактор, док су прави терористи и сепаратисти умилне овчице и борци за „правду“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име