У Сарајеву је минуле суботе одржан 6. „Unusual marathon“, традиционална атлетска манифестација која је окупила велики број активних атлетичара и рекреативаца из БиХ и региона. Организатор ове популарне атлетске приредбе поново је било Удружење „Дечки у плавом“ под слоганом „Трчимо за чист зрак – My Mission No Emission“.

Атлетичари су наступили у три дисциплине – маратон, полумаратон и „фртаљ“ маратон (10,5 км).

Овога пута сарт и циљ нису били испред Спортско-рекративног центра „Сафет Зајко“, већ у Вилсоновом шеталишту. Стаза је водила до студентских домова у Неџарићима и назад, дужине 10,5 километара, што су организатори назвали „фртаљ“ маратон. Полумаратонци су трчали два, а маратонци четири круга.

На циљ је стигло 214 атлетичара и атлетичарки – 33 у маратону, у полумаратону 60, а у „фртаљ“ маратону 121.

У конкуренцији маратонаца побиједио је Жарко Јовановић ( 2 часа 43 минута). Најбоља маратонка била је Емина Чехајић Градиновић, која је стазу дугу 42 километра прешла у времену од 3 часа и 24 минуте.

У полумаратону је побиједио Алдин Ризвић ( 1:17:31). Друго мјесто заузео је Douglas Wilkie ( 1:17:59 ), а треће Ален Мемић ( 1:23:32). У конкукренцији полумаратонки прва у циљ је ушла Едина Харбиња (1:40:03). Друго мјесто заузела је Амира Туралић (1:51:23), а треће Елма Исановић (1:52:04).

Општину Соколац је на овој традиционалној атлетској манифестацији представљао атлетски ветеран Перо Мијатовић, који се такмичио у конкуренцији полумаратонаца. Мијатовић је заузео 56. мјесто у времену 2 часа и 21 минут, што је добар резултат у веома јакој конкуренцији. Наступ у Сарајеву за соколачког ветерана био је почетак припрема за прољећни дио сезоне.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име