Предсједник Мађарске Каталин Новак током боравка у БиХ скијала је на Јахорини и похвалила тим Олимпијског центра „Јахорина“, те изразила одушевљење сјајном припремом ски стаза и организацијом и модернизацијом скијалишта, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Новакова је у Сарајеву 30. јануара одржала низ састанака, а потом организовала и округли сто на Јахорини под називом „Изван политике“ о улози жена у политици, на којем су учествовале жене из Републике Српске и ФБиХ које обављају значајне функције на политичкој сцени.

„Заједно са својом делегацијом, у пратњи представника Предсјединштва БиХ, предсједница Мађарске је искористила и идиличне зимске услове за скијање. Осим уживања у скијању делегација је обишла и `Олимп бар` на врху планине“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ова посјета има дубок и симболичан значај за Јахорину, наглашавајући њену привлачност као дестинације од интереса не само за локалне туристе, већ и за међународне госте.

„Осим тога, присуство високих званичника из Мађарске и БиХ додатно ће промовисати туристичке потенцијале овог подручја, подстичући економски развој и повећавајући видљивост Јахорине на глобалном нивоу“, нагласили су из Олимпијског центра „Јахорина“.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић захвалила је директору Олимпијског центра „Јахорина“ Дејану Љевнаићу због топлог дочека и свесрдног залагања приликом боравка на Јахорини Новакове и њене делегације у оквиру радне посјете БиХ.

„Вјерујем да ће ова посјета произвести успјешне и плодоносне ефекте, за које сте својом улогом домаћина активности које су се одвијале на Јахорини у великој мјери један од најзаслужнијих“, навела је, између осталог, Цвијановићева, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име