На позив министара спољне трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца, делегација општине Соколац предвођена начелником општине Милованом Бјелицом учествоваће на 2. Балкан солар самиту 8. и 9. фебруара у Бањој Луци.

Позив руководство општине Соколац је услиједио након завршних припрема за изградњу Соларне електране Бјелосављевићи – Кула, једне од највећих соларних електрана у Босни и Херцеговини.

Врхунски учесници и говорници обликоваће дискусије и панел сесије на престижном енергетском догађају Балкан Солар Самит, укључујући регионалне лидере индустрије, стручњаке у области обновљивих извора енергије, доносиоце одлука и иноваторе.

Бањалуку очекује два дана изврсних предавања, разговора и закључака, а комплетну агенду можете погледати на линку https://solarsummit.ba/#agenda

Балкан Солар Самит није само мјесто за учење и размјену искустава, већ и платформа за повезивање и стварање нових пословних прилика у динамичном сектору обновљивих извора енергије.

Бањалуку ће овог фебруара, поред представника компанија из БиХ и Србије, посјетити и представници компанија из Кине, Турске, Египта и других земаља.

Овогодишњи догађај представља јединствену прилику за директно укључивање у најактуелније разговоре о будућности енергетике и давање доприноса обликовању енергетске политике у региону.

Балкан Солар Самит се одржава под покровитељством Министарства за спољну трговину и економске односе БиХ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име