Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је „Балкан солар самит“, који ће сутра почети у Бањалуци, прилика да се Српска укључи у најактуелнија дешавања у вези са будућношћу енергетике и да допринос у обликовању енергетске политике у региону.

„Подршка Републике Српске оваквом догађају је израз наше посвећености одрживом развоју и да се позиционирамо у глобалним енергетским трендовима“, написао је Додик на платформи „Икс“.

„Балкан солар самит“ је платформа за обликовање будућности енергетике, а окупиће током два наредна дана у Бањалуци више од 50 еминентних говорника и више од 500 учесника из цијелог свијета, који ће размијенити мишљења о темама важним за перспективу енергетског сектора и правце дјеловања у будућности, рекао је раније министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

Самит се фокусира на теме које мијењају тржиште обновљиве енергије, а енергетски сектор препознат је као развојна шанса за Републику Српску и Федерацију БиХ /ФБиХ/.

Генерални покровитељ скупа је Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име