Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске је чувар мира, безбједности и гарант опстанка уставног поретка Српске, поручио је ресорни министар Синиша Каран.

„Република Српска данас има респектабилну полицију која гарантује безбједност свим грађанима“, рекао је Каран новинарима у Залужанима код Бањалуке, гдје је присуствовао централној свечаности обиљежавања Дана полиције Републике Српске.

Он је истакао да је полиција Републике Српске сачувана упркос онима који су у посљедњих 30 година покушавали да одузму њене надлежности.

Каран је нагласио да је данас безбједност у Републици Српској стабилна и задовољавајућа, захваљујући свакодневном раду полиције Републике Српске.

Он је рекао да је захваљујући руководству Републике Српске у посљедњих 30 година знатно улагано у МУП Републике Српске, а само у посљедњих пет година 180 милиона КМ.

Каран је навео да су у објекат Центра за обуку у Залужанима уложена 44 милиона КМ, за техничка и теренска возила 40 милиона КМ, те више милиона КМ у опрему и наоружавање полиције.

„Наставићемо да опремамо полицију Републике Српске јер је то услов да свакодневно може обављати своје задатке“, поручио је Каран.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име