Председник Српске напредне странке и мандатар за састав Владе Србије Милош Вучевић изјавио је да су са преписком вође кавачког клана Радоја Звицера, која се појавила у јавности, завршени злонамерни наративи да је председник Александар Вучић био у непосредној или посредној комуникацији са онима који су, како је рекао, наводно припремали подршку, а у суштини спремали обрачун и његово убиство.

„Надам се да оне државне структуре које су задужене за безбедност добро анализирају све то што се дешава и да воде рачуна о председнику Републике. Не зато што је то Александар Вучић, него што је председник Републике, институција државе Србије, представник свих грађана, једини непосредно бирани представник грађана“, рекао је Вучевић одговарајући на питања новинара после предаје листе „Александар Вучић- Београд сутра“ за београдске изборе. Мислим да је објављен само део те коресподенције и да има много тога горег по Вучића у смислу његове безбедности, рекао је Вучевић.

„И видите како припремају и провокације кроз спортске догађаје, манифестације и како виде Александра Вучића као кључног противника за њихове криминалне активности. Тако да прича о Оскарима или не знам којим већ кодним именима, и ко је био с ким у комуникацији је, не само пала у воду, него је показао бесмисао по ко зна који пут да се сви алати у лагању и обмањивању јавности користе само за стицање неког јефтиног политичког поена“, рекао је Вучевић.

Он је упитао и шта ће сада они који су износили такве оптужбе да кажу, зашто је Звицер говорио да треба склонити Александра Вучића јер је највећа препрека за кавачки клан, те како се десило да онај ко је некада био њихова „највећа подршка“ суштински њихова највећа претња и проблем. „Па јесте, зато што је увео ред у државу, зато што је довео владавину права и зато што је показао да Србија мора да се обрачунава са криминалом беспоговорно“, рекао је Вучевић. Вучевић је навео да верује да ће држава имати одговор према криминалцима и да ће сви одговарати за своја злодела и недела.

„У то сам сигуран. За све оно што су радили. Не само због те кореспонденције, него и због свих оних ствари које су радили, а они, Богу хвала, од 2012. нису добродошли у Србију. А те неке друге државе које су их правиле или помагале, можда су тамо добродошли, али у Србији нам неће више владати мафија“, поручио је Вучевић, преноси Танјуг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име