Млади чланови Црвеног крста у сарадњи са Комуналном полицијом општине Соколац организовали су данас акцију и очистили највећи дио градског насеља, рекао је Срни предсједник актива младих Црвеног крста Соколац Александар Мимић.

Мимић је напоменуо да је ова акција традиционална и да се и ове године организује под слоганом „Април-мјесец чистоће“, у складу са наредбом начелника општине Милована Бјелице.

Према његовим ријечима, акцији се одазвао велики број представника локалних удружења, организација, спортских клубова и школске дјеце и омладине.

Мимић је захвалио свим учесницима данашње акције који су подржали ову активност и успјешно очистили све критичне тачке у градском насељу Соколац.

Он је апеловао да се грађани прикључе акцијама чишћења и уређења насеља и јавних и зелених површина у граду током априла, мјесеца чистоће, и позвао их да у оквиру ове акције очисте простор око својих кућа, стамбених зграда, те да уреде јавне и зелене површине у својој близини.

Секретар соколачког Планинарског друштва „Гласинац“ Вера Мијатовић нагласила је да планинари дају подршку оваквим акцијама јер је један од статутарних циљева удружења заштита животне средине и спровођење еколошких акција.

„Настављамо са сличним акцијама током априла и на Романији и крећемо са активностима за организацију осмог традиционалног похода `Врховима Романије` у недјељу, 28. априла, у коме је циљ највиши врх ове планине Велики Лупоглав, надморске висине 1.652 метра.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име