Хиљаде становника Појаса Газе изашле су данас на приобални пут у сјеверном дијелу палестинске енклаве након што су чули да је неколико људи успјело да прође затворени контролни пункт који иде према граду Газа, иако је Израел негирао да је пролаз отворен.

Новинар агенције АФП видио је на путу мајке док држе своју дјецу за руке и породице у групама и са пртљагом на коњским запрегама.

Они су се надали да ће прећи војни контролни пункт на путу Ал-Рашид, јужно од града Газе, али је израелска војска саопштила да нису тачни извјештаји о отварању ове руте.

Са друге стране, очајне породице чекале су своје најмилије у рушевинама уништеног главног града на овој палестинској територији.

Током дана прошириле су се и гласине да израелска војска дозвољава женама, дјеци и мушкарцима старијим од 50 година да оду на сјевер енклаве, што је војска демантовала.

Од израелског напада на Газу након напада Хамаса 7. октобра, војска је држи под опсадом ову територију и поручује становницима Газе да напусте одређене области, али их истовремено спречава да се крећу преко уског појаса.

На другим мјестима у Гази борбе су настављене након што је Иран прошле ноћи извршио велики напад дроновима и ракетама на Израел.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име