Свакодневно се суочавате са стресом, често сте узнемирени и забринути, било да су у питању проблеми са здрављем, љубавне јади или било која друга недаћа која вас може задесити у животу.

Уколико се, пак, кајете због нечега, изговорите ову молитву за покајање:

Царе вјечни и Господе небеса и земље, Исусе Христе Боже наш, милостиво чуј и услиши молитву нас грешних и недостојних слугу Твојих.

Нас ради, Господе, Ти си испио чашу горчине, од безаконика на крст прикован, страшне муке си претрпио на крсту, Искупитељу наш и крв Своју пречисту излио, да нас гријехом прокажене очистиш, исцелиш, осветиш и удостојиш царства Твога, преноси Стил.

Но ми се показасмо као лењиве слуге, лењива ума и срца и раслабљени од безакоња презресмо превелику жртву Твоју за нас и окретосмо се од Тебе да потражимо спасење онамо где спасења нема; положисмо своју наду не у Тебе, који једини можеш помоћи и спасти, него у себе и у људе и у варљиве ствари и у пролазне сујете света овога. Зато су нас на кривим путевима нашим сусреле све беде и невоље овога свијета.

Јер остависмо Тебе, богати извор воде живе, и пођосмо да тражимо воду у пустињи. Остависмо Тебе, хљеб живота, и почесмо хранити душе своје погубном и трулежном храном гријеха. Остависмо Тебе, свјетлост свијета, и залутасмо у таму, у којој се не види ни човјек ни Бог. Напустисмо Тебе, који нас никад не напушташ. Напустисмо Тебе, јединог човекољупца и вјерног пријатеља свих људи и одосмо куцати на непријатељска врата тражећи пријатеље међу непријатељима, спасиоце међу човекоубицама и помоћнике код оних који одмажу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име