Поводом све учесталијих и бруталнијих напада на главног и одговорног уредника портала „Соколац-срце Романије“ данас смо се писмом обратили Синиши Карану, министру унутрашњих послова у Влади Републике Српске и Бранимиру Шеховцу, начелнику Полицијске управе Источно Сарајево са надом да ће заштитити основна људска права а то је право на живот.

Поштовани министре,
поштовани начелниче Полицијске управе Источно Сарајево,

пишем Вам из Сокоца, са честите и поносне горе Романије са надом да ћете одвојити пар минута и прочитати ово писмо којим само желим да скренем пажњу на нека дешавања у нашем граду, којих сам дијелом и сам актер и због којих сам дубоко забринут како за своју, тако и за безбједност своје породице. Пишем јер и даље вјерујем у институције наше једине Републике Српске.

Наиме, пуне три године моја породица и ја трпимо страховите притиске, уцјене, подметања а неријетко и пријетње, искључиво јер се моја политичка, морална и свака друга увјерења не поклапају са интересима неколицине локалних „моћника“ које предводи Страхиња Башевић, директор Шумског газдинства „Романија“ Соколац и посланик у Народној скупштини Републике Српске. Ти притисци су постали несношљиви посебно у протеклих неколико мјесеци од када сам на порталу чији сам главни и одговорни уредник одобрио да се јавности скрене пажња и по мом скромном мишљењу покуша зауставити криминал огромних размјера у Шумском газдинству „Романија“. А све према доступним информацијама и превасходно фотографијама, које сам добио од радника овог јавног предузећа који не желе да учествују у том криминалу и који такође трпе страховите притиске. Све те фотографије али и друге доказе спреман сам у било које доба дана уступити надлежним државним органима, који ће сигуран сам утврдити да ли се у овом случају ради о криминалу или не.

Шта се након тога десило, покушаћу да сажмем само у још неколико реченица како Вам не бих одузимао драгоцјено вријеме. Иако ово није у Вашој надлежности, а како би бар дјелимично могли сагледати ситуацију, навешћу само неколико догађаја. Најприје је мојој супрузи по директној наредби наведеног локалног „моћника“ ускраћено право на приправнички рад у ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске (иако је уредно конкурисала и након тога позвана на потписивање уговора), затим ми је данас лично запријећено отказом у Јавној установи за културу „Перо Косорић“ Соколац, у којој сам иначе запослен од 2013.године. Све ово вријеме, путем друштвених мрежа али и на сједницама локалног парламента објављено је и изречено на десетине бруталних неистина, које су несумњиво кажњиве према Закону о заштити од клевете Републике Српске, а имајући у виду да се не налазим на било којој јавној функцији. За све наведено посједујем на десетине материјалних доказа. Ипак, кулминација свeга, а које јесу у Вашој надлежности су директне и индиректне пријетње које сам у последњих десет дана добио путем мобилног телефона и који сам у сваком моменту спреман предати на вјештачење, како би се починиоци и налогодавци процесуирали. Према личној претпоставци пријетње сам добио од припадника бошњачке националности и то од мени непознатих лица која су претпостављам у директној спрези са водећим људима Шумског газдинства „Романија“.

Стога Вам се обраћам са само једном молбом, а то је ДА ЗАШТИТИТЕ МОЈА ОСНОВНА ЉУДСКА ПРАВА А ТО ЈЕ ПРАВО НА ЖИВОТ, а све да према Уставу и Законима Републике Српске, а уколико ми се у међувремену било шта деси, будите сигурни да пуну одговорност за то сноси Страхиња Башевић, директор Шумског газдинства „Романија“ Соколац. За нека друга права, посебно као што је право на рад мене и моје породице, ћу се свакако обратити другим надлежним институцијама. Срдачан поздрав са Романије – наведено је у писму које је потписао главни и одговорни уредник портала „Соколац-срце Романије“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име