Дешавања у Шумском газдинству „Романија“ која најбоље илуструју степен криминала и корупције добијају на убрзању пред првомајске празнике. Потпуна паника завладала је у овом јавном предузећу ЈЕР НАША САЗНАЊА НИКО НЕ ПОКУШАВА ДЕМАНТОВАТИ. Напротив, појединци се на друштвеним мрежама поносно хвале како у касним ноћним сатима извозе шумско-дрвне сортименте уз натпис „СЈА КАО ЛАС ВЕГАС“.

Неизбаждарени директор сву своју пажњу усмјерио је на прикривање и уништавање доказа што представља додатно кривично дјело. Формирано је више комисија са задатком прегледа лугарских реона али су многи запослени свјесно ескивирали да буду чланови поменутих комисија. Комисија формирана у радној јединици „Студена Гора“ на челу са В.Ш. свакодневно проналази огромне штете на подручју те радне јединице (око 300м³ дневно). На почетку прегледа комисија није очекивала велике штете па је утрошак плочица које користе за обиљежавање пањева шумских штета планиран за тај дан утрошен до 11 часова, што говори о размјерама криминала. Такође и у свим другима радним јединицама штете су огромне и предсједник једне од комисија И.Е. сваки дан са осталим члановима свједочи великој количини штета.

Вечерас вам поново представљамо стење из Радне једнице „Палеж“ и то са подручја Бабинског брда – одјели 90 и 91/1, Шашевци и Драпнићи у којима су шумари М.И. и Т.Б.

Ова пустош каква се само може видјети у најнеразвијенијим земљама Африке настала је током 2022.године када је управник ове радне јединице био Ђорђе Радић, садашњи директор Завода за форензичку психијатрију Соколац и шеф клуба одборника СНСД-а у СО Соколац. Пустошење је настављено одмах након проласка комисија, што свједоче и нови пањеви без валидних печата и плочица.

ШТА ЈЕ ОВО?

Како сазнајемо у Сокоцу се иза првомајских празника може очекивати контрола и других надлежних институција, а о свему је обавјештено Окружно тужилаштво Источно Сарајево, МУП Републике Српске, СИПА, Министарство пољопривреде и шумарства РС и коалиција невладиних организација за заштиту природе и шума од нелегалне сјече.

Највећу одговорност за потпуни хаос сноси неизбаждарени директор Башевић, који на сва звона комплетну одговорност пребацује на најближе сараднике, а у неформалним разговорима упорно истиче како ЈЕ ОН ЗАШТИЋЕН ИМУНИТЕТОМ.

Неизбаждареног директора, тренутно НАЈВЕЋУ соколачку БИТАНГУ који је у потпуности изгубио контролу над чувањем и заштитом имовине Шумског газдинства „Романија“ која му је повјерена више не напомињемо на 4 круцијална питања јер ће одговоре сасвим сигурно морати дати надлежним државним органима.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sokolac srce Romanije (@sokolacsrceromanije)

ДИРЕКТОРЕ ПРСТ НА ЧЕЛО!

С обзиром да нам се ближи највећи Хришћански празник, нећемо се пуно оглашавати, а сада већ чувеном директору топло препоручујемо да у међувремену стави прст на чело и добро размисли шта је потребно да уради како би се ова агонија окончала.

БРОЈ ЗА ДОЈАВЕ 080 05 01 02 на који грађани такође имају могућност да у периоду од 0-24 часа, свакодневно дојаве информације о нелегалним активностима везаним за шумарство у Републици Српској.

ФОТОГАЛЕРИЈА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име