У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно суви, видљивост је добра, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске возачима се скреће пажња на учестале одроне земље или камења на дионицама кроз усјеке.

Од 7.00 до 17.00 часова данас на регионалном путу Чађавица-Љељенча саобраћај се одвија једном коловозном траком због санације овог правца.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Нова Топола – Клашнице један, на дионици магистралног пута Хан Пијесак два – Соколац, као и на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ због радова на овим правцима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута дионица Руданка-Добој ради искључивања и укључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено, те на магистралном правцу Рача-Бијељина у рејону Балатуна због радова на оштећењу коловоза и повећане фреквенције теретних возила.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола, измијењен је режим саобраћаја, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због радова на изградњи кружне раскрснице.

Повремене петоминутне обуставе саобраћаја због извођења бушачко-минерских радова на снази су на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ у мјесту Пале, као и на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале.

Због извођења радова минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ на снази су повремене обуставе саобраћаја и на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

Петоминутне обуставе саобраћаја на снази су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену од 7.00 и 16.00 часова, ради извођења бушачко-минерских радова.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на магистралном путу саставци-Устипрача због оштећења моста на овом правцу. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због активираних клизишта, једном коловозном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У Федерацији БиХ на магистралним путевима Кључ – Сански Мост /на улазу у Сански Мост/ и Столац-Неум /на улазу у Неум/ саобраћај је обустављен због радова и преусмјерен на обилазнице.

У току су радови на санацији клизишта на дионици магистралног пута Тарчин-Коњиц у дужини од 100 метара, због чега је саобраћај регулисан семафорима-наизмјеничним пропуштањем возила. На овом правцу у току су радови и на полагању цјевовода, па је успорен саобраћај.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на магистралном путу Јабланица-Потоци, због санационих радова у мјесту Доња Јабланица од 8.00 до 16.00 часова.

Радови се изводе и на магистралним путевима Тузла-Калесија /у насељу Миљановци/, Пелагићево-Сребреник /тунел Орманица/, Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Крашево/ и Чевљановићи-Нишићи, као и на магистралном путу на транзиту у Сарајеву /Бистрик-Враца/ и на сјеверном улазу у Мостар.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази пет тона на граничном прелазу Каракај код Зворника и преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на Рачу, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име