Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ова странка предлаже осталим партијама у Републици Српској да не учествују на предстојећим локалним изборима.

– Наш приједлог је да се на изборима не учествује по законима, односимо одлукама које је предложио Кристијан Шмит – рекао је Додик након сједнице Предсједништва СНСД-а.

Он је рекао да је неопходан дијалог са опозицијом о овом питању, додајући да остају при доношењу Изборног закона Српске по којем је потребно организовати изборе.

– То је могуће обезбиједити само ако све партије прихвате да Република Српска има право да проведе изборе по свом изборном закону – истакао је Додик, додајући да је само на тај начин могуће обезбиједити субјективитет изборног процеса.

Он је рекао да је Предсједништво СНСД-а оцијенило да је ситуација на нивоу БиХ конфузна и да од Републике Српске стално праве кривца.

– Осуђујемо доношење покушаје доношења резолуције о Сребреници у УН. Та резолуција је подмукао начин да се дугорочно дискредитује српски народ – истакао је Додик.

Он је нагласио да Република Српска и њени представници у потпуности остају привржени поштовању Дејтонског споразума и Устава.

Додик је рекао да је Предсједништво СНСД-а поздравило одржавање Великог српског сабора 8. јуна у Београду.

– Вјерујем да ћемо тада донијети опште мјере везане за наше понашање у Републици Српској и Србији и наш народ гдје год се налази – рекао је Додик.

Додик је рекао да је економска ситуација у Републици Српској повољна, додавши да је у посљедњих пет мјесеци отворено пет хиљада нових радних мјеста.

– Република Српска повећала је свој БДП за двије милијарде кроз инвестиције и кроз домаћу производњу. Република Српска има стабилне изворе прихода и вратила је 330 милиона КМ доспијећа у овој години, од чега 200 милиона из властитих извора, без додатних задужења – рекао је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име