СДС се неће одазвати на састанак на којем би требало да се разговара о бојкоту избора које је Централна изборна комисија већ расписала, потврдио је за РТРС предсједник СДС Милан Миличевић.

Први разлог је, како каже, недостатак повјерења у ту врсту разговора, јер до сада, према Миличевићевим ријечима, ниједан разговор на ту тему, као ни одлуке које су у скупштини донесене и тичу се крупних питања, попут изборног закона, нису испоштовани.

– То је још једно дерогирање Народне скупштине – рекао је Миличевић.

Разлог број два, додаје он, је то што сматрамо да је ово дволична политика и дволичан позив на бојкот избора и на састанак, који служи као алиби који СНСД-у који су одлучили да изађу на изборе, а многи од њих већ скупљају потписе за апликацију за излазак на изборе.

– Њихов генерални секретар Огњен Амиџић је истакао да су се опозиција,СДС, са бошњацима већ договорили о подјели наводних градова и општина у Републици Српској што је потпуна бесмислица. Они ће, због тога да се „жртвују“ за Републику Српску да бије сачували од измишљеног договора опозиције и Бошњака – каже Миличевић

Сматра да је то врло провидна и смијешна прича у коју нико не може повјеровати.

– Битан је још један детаљ. Позив који је СНСД упутио свим члановим општинских и градских изборних комисија, да поднесу оставке, а који су везани за њихову политичку партију, нико није дао оставку, а чак су у неколико мјеста именовали нове замјенске чланове умјесто постојећих – навео је предсједник СДС-а.

Истакао је да СДС излази на изборе.

– У овом моменту једини позив јавни на пријаву на изборе је дошао од ЦИК-а и ми ћемо се на тај позив и јавити, јер би све друго била бесмислица и све друго би била могућност да другима предате у руке Републику Српску – рекао је Миличевић.

Подсјећамо, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић упутио је позив на консултације, свим партијама у парламенту Републике Српске, као и свим партијама у локалним заједницама, у вези са одржавањем локалних избора.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име