Фото: СРНА

Соколачким ученицама Милици Боровчанин, Маријани Вукотић и Теји Савчић уручене су награде за најуспјешније литерарне радове о теми „Романија, херојски завичај романијских бригада“, у оквиру програма обиљежавања 32 године од оснивања Прве романијске пјешадијске и Друге романијске моторизоване бригаде.

За најбоље ликовне радове на ову тему награде су уручене ученицама Маји Грујић, Вањи Симић и Катарини Тошић.

Борачка организација општине Соколац је поводом обиљежавања 21. маја – Дана романијских бригада, у сарадњи са наставницима српског језика и ликовне културе, расписала 15. маја конкурс на коме су учествовали ученици основне и средње школе.

У културном дијелу програма у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије посјетиоци су могли да погледају изложене ликовне радове и чују првонаграђени литерарни рад.

У музичком дијелу програма учестовали су гуслар Немања Цуровић и вокални солисти Ивана Грујић и Стефан Томанић, те Културно-умјетничко друштво „Завичај“.

Прва романијска пјешадијска бригада одликована Медаљом Петра Мркоњића, а Друга романијска моторизована бригада Одредном Немањића.

На Сокоцу су данас обиљежене 32 године од оснивања Прве романијске пјешадијске и Друге моторизован романијске бригаде Војске Републике Српске кроз које је током Одбрамбено-отаџбинског рата прошло више од 15.000 бораца од којих је бранику отаџбине животе положило њих 565.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име