Меморијални центар у Поточарима, одбио је најављену посјету делегације Владе Републике Српске, која је сутра планирала да положи цвијеће у том центру.

Директор Службе Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић, у одговору Влади Републике Српске је истакао да не може осигурати услове за посјету делегације Владе „имајући у виду ставове и политику Владе Републике Српске“ о страдању Бошњака у Сребреници.

Из Владе Републике Српске су претходно обавијестили Меморијални центар о плану да сутра посјете ово мјесто и положе цвијеће.

„Влада Републике Српске ће у Сребреници одржати сутра сједницу Владе, те је као једна од активности Владе планирана и посјета Меморијалном центру у Поточарима министара у Влади са предсједником Владе на челу, и полагање цвијећа, у термину од 11.00 до 11.45 часова. Сходно наведеном, а у циљу планирања протокола, молимо за повратну информацију да ли је могуће да у наведеном термину Влада Републике Српске посјети Меморијални центар у Поточарима“, наведено је у допису из Владе упућеном Меморијалном центру.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име