Екипа Основне школе „Вук Караџић“ из Братунца побједник је Републичке манифестацији „Ћирилице, чедо моје“, која је одржана у Добоју, док су друго мјесто подијелиле основне школе „Милан Илић – Чича Шумадијски“ са Хан Пијеска и „Кнез Иво од Семберије“ из Бијељине.

Наставник српског језика у Основној школи „Милан Илић – Чича Шумадијски“ на Хан Пијеску Ленка Печеница Ковачевић рекла је Срни да је првопласирана екипа имала само један бод више од другопласираних.

Ковачевићева је истакла да су се основци такмичили из националне групе предмета, српског језика, историје, вјеронауке и музичке културе, те да су Основну школу „Милан Илић – Чича Шумадијски“ представљала три ученика осмог разреда – Стефан Витомир, Никола Чоњић, Радмила Лукић и ученица шестог разреда Исидора Видовић.

„Дјеца су показала завидно знање и надамо се, с обзиром на то да ови ученици нису из завршних разреда, да ћемо наредне године у истом саставу постићи још бољи резултат“, рекла је Ковачевићева.

На свечаном дијелу такмичења најбољима у борби за очување ћирилице уручене су пригодне награде.

Републичка манифестација „Ћирилце, чедо моје“, у организацији Градског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ из Бијељине уз подршку Републичког педагошког завода, одржано је у суботу, 25. маја, у Добоју.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име