Председница Северне Македоније Гордана Сиљановска Давкова изјавила је данас да није била консултована о гласању за Резолуцију о геноциду у Сребреници у Уједињеним нацијама.

Она је навела да је амбасадор Северне Македоније у УН Љубомир Фрчковски о гласању за ту резолуцију требало да се консултује и са њом, а не само са министром спољних послова Бујаром Османијем.

„У међународној политици постоји подељена надлежност између министра спољних послова и председника државе. Приликом гласања у УН требало је амбасадор УН да се консултује са мном а не само са министром спољних послова. То је логичан метод у међународним односима”, истакла је Сиљановска Давкова, преноси македонски портал Плус инфо.

За усвајање резолуције о Сребреници, гласали су представници 84 земље, укључујући и Северну Македонију, док је 19 земаља било против, а 68 уздржаних.

Председник Србије Александар Вучић разочаран је како је Македонија гласала, јер је, како је рекао, много уложио у унапређење односа са Македонцима, наводи македонски портал, преноси Танјуг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име