Ученици тридесет осам одјељења Основне школе Соколац, спремно дочекују нову школску 2017/2018. годину која почиње првог септембра. Министарство просвјете и културе РС одобрило је средства у вриjeдности од 24 хиљаде КМ за обнову котла школе, док су радови које је ова установа имала, на вријеме завршени.

Према ријечима директорице, Дивне Јанковић, у први разред је уписан 91 првачић, што је поражавајућа чињеница у односу на претходне школске године.

– Према подацима из школске 2011/2012. године када смо имали 974 ученика,  ове године у нашој школи број ученика je испод 900 ученика. Поред централних одјељења, у подручним школама, до сада смо имали по двије комбинације, док од ове године, због смањеног броја ђака остаје по једно одјељење на Равној Романији и једно у Кнежини. Иако су наставници из одређених предмета остали без пуне норме, школа нема технолошког вишка, док се допуна норме  врши у сусједим школама на подручју општине Рогатица, Пале и Хан Пијесак, додаје Јанковићева.

Пријем поводом првог дана школе за најмлађе основце биће одржан у петак, првог септембра у сали Основне школе са почетком у десет часова.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.

3 КОМЕНТАРА

  1. Evo ovo je jedan primjer kako se u Sokocu vodi kadrovska politika. Od tri obrazovne ustanove u gradu, obdaniste i dvije skole, sva tri direktora su sa Pala. Da zlo bude vece imamo i nacelnike odjeljenja, poput onoga cobana Przulja, koji dolazi sa Pala. Pa ko njima placa prevoz, ako je kriza, ako se dizu krediti. To je vrijedjanje inteligencije gradjana Sokoca. Zar je moguce da Sokolac nema sposobnih i obrazovanih ljudi da vode te institucije, nego te „strucnjake“ dovozimo s Pala.

  2. Mora se početi raditi ozbiljno na pitanju zapošljavanja, jer je to glavni razlog odlaska naroda iz Sokoca. Postajemo grad staraca i penzionera, moćnici i čelnici probudite se dok ne bude kasno, jer nećete imati koga da vas bira na izborima i da mu kožu gulite. Ostaćete sami i tada neće valjati ni vama.

  3. Malo si se zaletio,po gotovu za Mitra Pržulja,nije sa Pala nego iz sela Vrabci iza Knežine,a stan je kupio prije 3 mjeseca u Sokocu,ima nekih drugih,podržavam te u osnovi tvoje konstatacije.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име