Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву са директором Олимпијског центра „Јахорина“ Пале Дејаном Љеванићем потписао Уговор о бесплатном кориштењу скијалишта овога Центра за ученике који похађају основне и средње школе на територији општине Соколац. Потписници овог Уговара су и остале општине у саставу Града Источно Сарајево.

Према Уговору Олимпијски центар „Јахорина“ Пале даје бесплатно на кориштење скијалиште и друге посебно уређене површине намјењене за скијање и специјализоване зимске спортске активности, искључиво једног дана недјељно за вријеме трајања сезоне 2017/18 године, и то било ког радног дана од понедјељка до петка који не представља државни празник. Општина Соколац дужна је да обезбиједи и сноси трошкове превоза дјеце на Јахорину, као и да поднесе захтјев за издавање ски карте на кориштење скијалишта.

Свечаном потписивању Уговора присуствовали су и Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министар финансија РС Зоран Тегелтија, начелници општина из састава Град Источно Сарајево и градоначелник Ненад Вуковић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица предао је предсједници Владе РС Жељки Цвијановић и министру финансија у Влади РС Зорану Тегелтији пројектну документацију за инфраструктурне пројекте који би требало да буду финансирани од помоћи коју ће Република Србија упутити овој општини. Ријеч је о пројектима – инфраструктуре у новим насељима, реновирања Дома културе, зграде Општине и Основне школе као и изградња спортског центра у Сокоцу.

Према договору са састанка из Вишеграда одржаног 3.новембра са премијерком Цвијановић, Бјелица је пројектну документацију ових инфраструктурних пројеката послао и у Београд у Владу Републике Србије, гдје ће у петак бити одржана заједничка сједница Влада Републике Српске и Републике Србије.

2 КОМЕНТАРА

  1. Ma sta bravo , koliko djece moze sebi da priusti da kupi skijasku opremu,ja ne procitah nigdje da je obezbjedjena sva skijaska oprema. Pa ko onda moze ici na skijanje,onaj ko ima pare.
    Ma da ne postavljam pitanja sam sebi i sam sebi odgovaram , mozda je i dobro sto ne moze sirotinja ici da nauci skijati.
    Znaci da se razumijemo ne idu na plivanje nego na skijanje , a to je velika razlika.
    Ja toliko.