Фирма „СБС промет“ уложила је 700.000 КМ у Етно-конобу „Кум“, у близини Сокоца, која ће до средине децембра проширити ресторански дио за 70 мјеста, а до Нове године изградити три нове дрвене кућице апартманског типа.

Власник конобе Зоран Јелић наводи за Срну да су у току радови и улагања у проширење ресторанског дијела и изградњу дрвених кућица у етно-стилу, уз ресторан, на задовољство многобројних гостију који су посјетили овај објекат.

Он најављује да ће до прољећа у проширење туристичко-угоститељске понуде конобе „Кум“ бити уложено укупно 820.000 КМ, према садашњим рачуницама менаџмента соколачке фирме „СБС промет“.

До Нове године биће обезбијеђено 25 нових лежајева за смјештај гостију у три дрвене кућице у етно-стилу корисне површине 50 метара квадратних, које у приземљу имају малу кухињу, купатило, тоалет и дневни боравак, а на спрату собе са пет-шест лежајева.

Јелић истиче да овај угоститељски објекат тренутно располаже са седам лежајева, а на прољеће ће бити изграђене још три сличне кућице.

Он напомиње да је у току и проширење ресторанског дијела и да ће до половине децембра коноба „Кум“ добити још 70 мјеста за посјетиоце ресторана.

Гостима су тренутно на располагању двије сале, а трећа је у изградњи, тако да ће од Нове године ресторан моћи да прими 250 гостију.

„У склопу конобе имамо и салу за семинаре са 60 мјеста, за прославе рођендана, крштења и слична породична окупљања, а користе је и невладине организације за промоцију пројеката“, прецизира Јелић.

Коноба је угостила много популарних личности из свијета филма и естарде, а на посебном паноу у етно-стилу налазе се фотографије особља са глумцима Небојшом Глоговцем, Војом Брајовићем, те естрадним звијездама Јеленом Томашевић, Жељком Самарџићем и другим.

У „Куму“ се надају да ће гости користити апартмане након опремања, нарочито од прољећа, када менаџмент конобе за госте припрема посебну понуду – вожњу на изнајмљеним четвороточкашима по изазовним теренима Романије.

Власник „Кума“ напомиње за Срну да је ресторан изграђен у етно-стилу и да су на менију јела традиционалне кухиње романијског краја.

„Највећа посјећеност ресторана је у љетњој сезони, захваљујући томе што се налази уз магистрални пут који повезује сјеверни дио Србије и сјевероисточни дио БиХ са Црном Гором“, каже Јелић.

Он очекује да ће велика посјећеност бити настављена и током зимске сезоне на Јахорини, која је удаљена од Сокоца 45 километара, због чега планирају да обезбиједе редован превоз гостију до планине.

У овом туристичко-угоститељском објекту истичу да имају подршку Туристичке организације града Источно Сарајево и општине Соколац и да ће, захваљујући тој сарадњи, у „Куму“ све бити спремно за почетак туристичке сезоне на Јахорини и новогодишње празнике.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име