Поводом новогодишњих и божићних празника, Дана Републике, општина Соколац је за социјално угрожене породице, вишечлане породице, те дјеци са посебним потребама, обезбиједила помоћ у вриједности између 25.000 и 30.000 КМ.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, данас је подијелио тридесет божићних заоблица, породицама које су у тежој материјалној ситуацији, те нису у могућности да обезбиједе све што им је неопходно за обиљежавање најрадоснијег празника – Божића.

Он је подсјетио да је општина подијелила 350 пакетића дјеци која бораве у Установи за предшколско васпитање и образовање, дјеци са посебним потребама и дјеци социјално угрожених породица.

Поред заоблица, уз помоћ спонзора обезбиједили смо педесет пакета намирница у вриједности између 40 и 160 КМ, новчану помоћ, као и 100 пакета огревног дрвета за материјално угрожене породице – рекао је Бјелица.

Божићна заоблица, пакети намирница, као и пакетићи за најмлађе чланове много значе породицама.

Јелена Вељовић, незапослена мајка четворо дјеце, захвална је локалној заједници на указаној помоћи, која много значи у вријеме тешке економске ситуације, уз наду да ће 2018. година бити боља.

Ово није први пут да општина Соколац и начелник Бјелица помажу седмочланој породици Шкиљевић.

– Ми смо седмочлана породица у којој ради само супруг. За вријеме рата смо избјегли са подручја општине Олово, али ове године даће Бог да добијемо стан и да да се побољшају услови за живот – рекла је домаћица Шкиљевић.

– Око 500 породица слабог материјалног стања на подручју наше општине, у вријеме празника обасја мала свјетлост доброчинства и топлоте поводом празника – за крај је поручио начелник Бјелица.

Локална управа ће у сарадњи са црквеном општином Соколац, организовати свечани ручак поводом прославе Божића за педесет корисника Прихватног центра на Мајданима код Сокоца.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.