На недавно одржаном 7. Међународном ликовном конкурсу „Шетња под морем“ који је расписан у оквиру Фестивала подводног филма и фотографије у Словенским Коњицама, ученица Основне школе Соколац Марија Бојат освојила је вриједну награду.

Њен ликовни рад нашао се међу шест најбољих од 1218 пријављених учесника из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Русије и Босне и Херецовине. Тим поводом начелник општине Соколац Милован Бјелица уприличио је данас пријем за Марију и њеног наставника ликовне културе Младена Ћајића.

– Ово је велики успјех како за Марију, тако и за Општину и Основну школу Соколац јер је између осталог њен рад једини награђен из Босне и Херцеговине. Марија нас је на најбољи начин промовисала на фестивалу који окупља учеснике из шест земаља и то није мала ствар. Оно што ја као начелник општине Соколац могу да обећам, јесте да ће ученици попут ње увијек да имају подршку. Потрудићу се да им обезбиједимо све услове за даљи рад и напредовање. Драго ми је што могу да кажем да у Сокоцу има много примјерне дјеце попут Марије и што њихов рад и труд нису непримјетни, рекао је Бјелица.

Марија се захвалила начелнику општине Соколац на томе што је обезбиједио средства за њен одлазак у Словенију и на тај начин омогућио лично преузимање награде на фестивалу. Како је и раније рекла била јој је част што се њен ликовни рад нашао међу најбољим и што је на тај начин представила своју школу, град и државу.

Наставник ликовне културе у Основној школи Соколац Младен Ћајић није крио понос што је његова ученица освојила награду на овом значајном фестивалу. Он је рекао да је ова награда представља подстрек и инспирацију за сву дјецу из Сокоца и доказ да се залагањем трудом и радом постижу успјеси.

Према ријечима начелника општине Соколац Милована Бјелице, Марија ће бити награђена приликом овогодишње славе и дана општине Соколац – Илиндана, када признања примају заслужни и успјешни грађани Сокоца.

Avatar
Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.