Начелник општине Соколац Милован Бјелица посјетио је данас министра пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стева Мирјанића, те га упознао са тренутним стањем у области пољопривреде и шумарства на подручју наше локалне заједнице.

Бјелица је информисао министра Мирјанића о свим активностима у оквиру пројекта „Ревитализација Центра за унапређење пољопривреде у брдско – планинском подручју“, између осталог о недавно пристиглој механизацији за Центар у вриједности од око 150.000 КМ.

Министар Стево Мирјанић је данас изнио своје ставове и обећао подршку за наредне активности у областима за које је надлежно министарство, а које су од великог значаја како за Сарајевско – романијску регију, тако и за Републику Српску и цијели регион.

„На данашњем састанку речено је да ће приоритетни циљ у скоријој будућности бити обезбјеђење додатних обрадивих површина пољопривредног земљишта, набавка нове опреме, као и припрема прољетне сјетве“ – саопштено је из кабинета начелника општине Соколац.

Наредни разговори заказани су за 4. и 5. април ове године, а састанцима ће присуствовати министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стево Мирјанић, представници Организације за храну и пољопривреду УН-а (ФАО) и начелник општине Соколац Милован Бјелица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име