Јавно комунално предузеће “Соколац” испоручиваће топлотну енергију корисницима до петка, 20. априла, иако је сезона гријања завршена прије пет дана.

Директор овог предузећа Дејан Томић рекао је да, према прогнозама метеоролога, неће више бити потребе за продужавањем сезоне гријања јер се очекује просјечна дневна температура изнад 12 степни Целзијусових.

Он је подсјетио да је и у прошлој сезони ово јавно предузеће продужило гријну сезону до 1. маја због лоших временских услова, без наплате услуга физичким лицима, што је знатно утицало на укупан приход.

Томић је тек завршену сезону гријања оцијенио као успјешну и поред тога што је стање топловодне мреже веома лоше, што је у неколико случајева долазило до кварова и краћих прекида у испоруци енергије, које су монтери настојали брзо отклонити.

Према његовим ријечима, степен наплате испоручене топлотне енергије је око 67 одсто, због чега је за 154 корисника покренут поступак наплате потраживања пред Основним судом Соколац.

Топлана загријава око 26.290 метара квадратних корисног простора, од чега 19.330 стамбеног, 6.860 пословног и 2.520 метара квадратних простора здравствених и васпитно-образовних установа.

Јавно комунално предузеће “Соколац” основано је 2013. године и обавља четири дјелатности – производи и преноси топлотну енергију, обавља погребне услуге, бави се заједничком комуналном потрошњом и врши услуге збрињавања отпада из стамбених и пословних просторија.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име