Општина Соколац је једна од десет општина у којој се одржава бесплатна радионица „Моја ИТ каријера“ у оквиру пројекта за стицање знања у области програмирања и учења програмског језика Јава.

Професор доктор Срђан Ного који је одржао предавање на тему „ Предузетништво у ИТ сектору“ и упознао присутне са интеренет платформом за учење програмског језика Јава, рекао је да у наредном периоду на простору Босне и Херцеговине планирана вишемјесечна едукација за преко стотину полазника.

– До 2025. године у свијету ће бити потребно преко 900.000 нових радних мјеста и тај тренд се пренио и на наше просторе уз сарадњу са локалним органима власти и подршку Британске амбасаде у БиХ – рекао је Ного, те додао да је главни циљ радионице да се подигне свијест о ИТ сектору и предностима запошљавања као мотивација незапосленим особама, које немају развијене вјештине програмирања да се одлуче за изградњу каријере у том сектору.

Oбука која је одржана данас у просторијама Високе школе за услужни бизнис, подржана је од стране локалних заједница заједно са начелницима десет општина у којима се одржавају ИТ радионице.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име