„Дјечији кутак“ у Сокоцу основан је 2016. године. У Кутку борави тридесет малишана, а са њима раде три волонтерке, мр разредне наставе Тања Ујић, координатор „Волонтерског сервиса“ Соколац Драгана Врбарац, професор географије Горица Ђурковић.

Од понедјељка 30. априла „Дјечији кутак“ у Сокоцу преселио се у нове просторије, тачније у улицу „Гласиначка“ бр.3. Како кажу волонтерке, Кутак у наредном периоду очекује нове чланове, те позивају сву дјецу узраста од двије до седам година, да дођу да се заједно друже и уче нове вјештине и знања.

Сврха постојања овог дјечијег боравишта јесте дружење, социјализација, стицање разних вјештина, едукација, смањење стреса и пружање квалитетно проведеног времена. Просторије „Дјечијег кутка“ су отворене сваки дан од 10 до 13 часова.

Из соколачког кутка за дјецу, захваљују се начелнику општине Соколац Миловану Бјелици на несебичној подршци, организацији „World Vision“, као и свим сарадницима, који су препознали њихов квалитет и пружили безусловну подршку за успјешан рад.

Бојана Марковић
Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.