Из порте Храма Светог пророка Илије у Сокоцу јуче ујутру група ходочасника кренула је на десето поклоничко путовање манастиру Острог.

Према ријечима Дејана Елеза поклоници су јуче препјешачили пут од тридесетак километара, те су стигли до мјеста Дуб, недалеко од Рогатице, гдје су преноћили. Јутрос су, у раним јутарњим часовима наставили пут према Фочи.

– Јутрос смо кренули из мјеста Дуб, према Фочи. Јучерашњи дан је протекао добро, уз пар очекиваних потешкоћа. Нисмо имали већих проблема и сви ходочасници су успјешно препјешачили пут планиран за први дан. Данас су временски услови идеални, тако да смо наставили путовање. Пред нама је један од најтежих дана, гдје прелазимо близу 60 километара. Вечерас у касним вечерњим часовима планирано је да стигнемо до Фоче, до Богословског факултета, гдје нам је обезбијеђено преноћиште, казао је Елез.

Овогодишње путовање посвећено је онима који су живот дали за Републику Српску у протеклом Одбрамбено – отаџбинском рату, погинулим борцима који су вјечно уточиште нашли на Војничком – спомен гробљу „Мали Зејтинлик“ у Сокоцу.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име