Овогодишње Међуопштинске омладниске спотрске игре „Прибој 2018“ биће одржане од 04. до 08. јула, одлучено је на јуче одржаној сједници Скупштине 55. МОСИ у Прибоју . Општини Соколац као сљедећем домаћину, припало је мјесто потпредсједника Скупштине на које је по аутоматизму именована Бојана Марковић, предсједница Скупштине општине Соколац, док је за потпредсједника Сталног комитета МОСИ изабран одборник и дугогодишњи спортиста из Сокоца, Дејан Елез.

На скупштини је донешена одлука и у којим спортским гранама ће бити одржана такмичења, као и одлука о расписивању конкурса за додјелу организације 57. Игара.

На позив овогодишњег домаћина општине Прибој, на сједници је присуствовао и начелник општине Соколац Милован Бјелица, који је претходно посјетио општинску управу и разговарао са председником општине Прибој, Лазаром Рвовићем и и предсједником Скупштине општине Борисом Мрдовићем о активностима које се односе на организацију МОСИ, као и о будућој сарадњи ове двије локалне заједнице.

У обраћању медијима након Скупштине предсједник општне Прибој Лазар Рвовић рекао је да је све спремно за велику спортску манифестацију која ће бити одржана у јулу. Како је рекао велики допринос у организацији дала је и Влада Републике Србије.

Општина Прибој већ шести пут је домаћин Међуопштинских омладинских спортских игара, и трудимо се да и овај пут оправдамо епитет доброг домаћина. Потрудили смо се да омогућимо максималну безбједност и услове за све учеснике и одржавање спортских дешавања која нас чекају . Све ово не би успјели да нисмо имали свесрдну подршку Владе Републике Србије, која је за обнову спортске инфраструктуре у Прибоју издвојила 140 милиона динара, а цјелокупни радови коштају 200 милиона. Искористили смо ову спортску манифестацију да обновимо спортске терене, што ће Прибоју дати једну свјетлију и љепшу слику. МОСИ су много више од спорта, ал мислим да нису довољно медијски пропраћене, потрудићемо се да и то промјенимо, јер ово је један од највећих спортских догађаја на Балкану, истакао је Рвовић.

Општина Прибој, како је речено на Скупштини припремила је и богат културно – умјетнички програм. Гости на овогодишњим Играма имаће прилику да чују познате музичке звијезде са простора бивших земаља Југославије. Планирано је да наступе Сергеј Ћетковић, Џенан Лончаревић, Леxингтон бенд и Халид Бешлић. Што се тиче спортских грана, на овогодишњим МОСИ биће организавано такмичење у четрнаест спортских дисциплина.

Општина Соколац као домаћин 56. МОСИ, биће промовисана на овогодишњим Играма. Трећи дан МОСИ у Прибоју, планиран је свечани пријем на коме ће бити представљена наша локална заједница гостима и новинарима из других општина учесница.

Avatar
Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.